Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Ο «στρατηγικός σχεδιασμός» της δημοκοπίας και των παραμυθιών

Το ρεύμα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και του ευρωκομμουνισμού (ευρωκομμουνισμός: ο εκφυλισμός και η αστική ενσωμάτωση του σταλινισμού) αποτέλεσαν τα «εργαστήρια» παραγωγής νανουριστικών παραμυθιών: Τα «εργαστήρια» παραγωγής των «γοητευτικών» μυθολογιών της Νέας Τάξης…
Η «γοητεία» των μύθων πάντα επενδύεται και με τις ανάλογες πολιτικές φόρμες: Την κούφια ρητορεία και την ασύστολη δημοκοπία…

Στην Ελλάδα κυριάρχησε η σοσιαλδημοκρατική «γοητεία» στο πρόσωπο ενός χαρισματικού ηγέτη: Του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η «γοητεία» αυτή του ανδρεϊσμού, η οποία αποτέλεσε τη ριζοσπαστική ηχώ της ολοκληρωτικά ενσωματωμένης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, σαγήνευσε, αφηνιασμένα τα πρώτα χρόνια, τις λαϊκές μάζες, επειδή, λόγω καπιταλιστικής καθυστέρησης, δεν είχε περάσει η Ελλάδα (όπως οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες) από το στάδιο των σοσιαλδημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.

ΟΛΗ, συνεπώς, η μυθολογία, συνακόλουθα και η δημαγωγία του ιστορικού ΠΑΣΟΚ καθορίζονταν από μια οδυνηρή αντίφαση: Την αντίφαση ανάμεσα στην ΑΠΑΙΤΗΣΗ για την προώθηση μιας πολιτικής σοσιαλδημοκρατικών μεταρρυθμίσεων με την ΑΠΑΙΤΗΣΗ της καπιταλιστικής Ευρώπης, η οποία είχε περάσει στο στάδιο των ΑΝΤΙΜΕΤΑΡΡΥΜΙΣΕΩΝ, στο στάδιο της αφαίρεσης των παλιών μεταρρυθμιστικών κεκτημένων.

Η ελληνική σοσιαλδημοκρατία ήρθε πολύ καθυστερημένα στην Ελλάδα, όταν η καπιταλιστική Ευρώπη είχε μπει στο γεροντικό της στάδιο και η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία είχε προσδεθεί, οριστικά και τελεσίδικα, στο άρμα του μεγάλου κεφαλαίου…

Αυτή η αντίφαση καθόριζε τα ζικ-ζακ της πολιτικής του ανδρεϊκού βοναπαρτισμού, τις πολιτικές του παλινωδίες, τους μύθους του, το λαϊκισμό του και τη χυμώδη δημαγωγία του.

Βεβαίως, όταν το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση, πολύ σύντομα, αφού κινήθηκε σαν ανεμοδείκτης, υποτάχτηκε ολοκληρωτικά στη στρατηγική της πλανητικής ιμπεριαλιστικής εποχής και στις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού και διεθνούς κεφαλαίου: Της Καπιταλιστικής «ελεύθερης αγοράς»: Η ΤΑΞΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ…

Αυτός ο ερμαφροδιτισμός του ΠΑΣΟΚ ανέπτυξε στο έπακρο την παραγωγή μύθων και τη δημαγωγία.

ΦΥΣΙΚΑ επέφερε, αυτός ο ερμαφροδιτισμός, και γιγάντιες, ιστορικές καταστροφές στην ελληνική κοινωνία, στην πολιτική, στη σκέψη και στη λαϊκή ψυχολογία, σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής, πνευματικής, πολιτικής και ηθικής ζωής: Διέβρωσε και ισοπέδωσε τα ΠΑΝΤΑ (αλλά αυτό είναι άλλο θέμα προς συζήτηση).

Όταν η ουτοπία του ΠΑΣΟΚ χάνεται (ο βασιλιάς πλέον είναι γυμνός και με κρεμασμένο χείλος), εξανεμίζεται και η «γοητεία» των ελπιδοφόρων μύθων του και η «σαγήνη» της δημαγωγίας του.

Η οι ελπίδες που έθρεψε δίνουν τη θέση τους στην απογοήτευση, στην παθητικότητα και ακολούθως στην απελπισία και οργή.

Οι επίγονοι του Ανδρέα, αχυράνθρωποι ατόφιοι των «νταβάδων», δεν εκπέμπουν καμία «γοητεία» και στηρίζονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τους πολυεδρικούς μηχανισμούς του καθεστώτος: Έχουμε περάσει πλέον στην μαύρη ιστορική περίοδο των ανδρεικέλων δωσίλογων της ΕΕ και του ευρώ…

Η δημαγωγία και η μύθοι των επιγόνων του Ανδρέα δεν ασκούν πλέον καμία «γοητεία», γι αυτό είναι μια μυθολογία και δημαγωγία φορμαλιστική που γίνεται εύκολα αισθητή και απαστράπτει σαν μακάβρια κοροϊδία, ακριβώς γιατί οι «νέοι ηγέτες» (ανδρείκελα) βρίσκονται σε αβυσσαλέα διάσταση με την ψυχολογία και τις διαθέσεις του λαού…

Η δημαγωγία των επιγόνων είναι μια γελοιογραφική απομίμηση της ανδρεϊκής δημαγωγίας, μια δημαγωγία που δεν μπορεί να εμπορευτεί ούτε την λαϊκή απελπισία, ακριβώς γιατί είναι το ΠΑΣΟΚ ο κυρίαρχος πολιτικός συντελεστής αυτής της απελπισίας.

Το κενό αυτό από την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ (των μύθων του και της δημαγωγίας του) έρχονται, σήμερα, να το καλύψουν τα πλανητικά και εγχώρια κέντρα εξουσίας, με την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια κατασκευή-κακέκτυπο του παλιού ΠΑΣΟΚ και ως τέτοιο «ξερνάει» κακέκτυπους μύθους και άθλιες, γελοιογραφικές απομιμήσεις της πασοκικής δημαγωγίας.

ΟΙ μύθοι και η δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία, ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμία, σχέση με τους μύθους και την δημαγωγία του ιστορικού ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα.

Το ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε μέσα από παλιρροϊκές, αγωνιστικές διαδικασίες και ο Ανδρέας αποτέλεσε τον κόμβο εκείνης της περιόδου: Μια ατομική προσφορά σε μια ομαδική ζήτηση ΕΛΠΙΔΑΣ και ΑΛΛΑΓΗΣ…

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει έτη φωτός από αγωνιστικές, κινηματικές διαδικασίες (καμία λαϊκή παλίρροια δεν τον ανέδειξε), αποτελούσε, επί μακρόν, μια δορυφορική «τσόντα» του καθεστώτος που σήμερα, πάνω σ’ αυτή τη «τσόντα» κατασκευάζεται, καθαρά εκλογικά, σε ένα γελοιογραφικό αντίγραφο του παλιού ΠΑΣΟΚ.

Η ουσιαστική και χαρακτηριστική διαφορά ανάμεσα στην δημαγωγία του ανδρεϊσμού και του ΣΥΡΙΖΑ συνίσταται σε τούτο: Η Δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ ήταν οργανικά δεμένη με την ΕΛΠΙΔΑ των πλατιών λαϊκών μαζών (αυτό προσέδιδε τη σαγηνευτική γοητεία της), ενώ η δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ κερδοσκοπεί, απλώς και μάλιστα αγρίως πάνω στην ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ της ελληνικής κοινωνίας.

Οι δύο αυτές δημαγωγίες είναι αντίθετων πολιτικών και ψυχολογικών ροπών: Της ελπίδας του ΠΑΣΟΚ της ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημαγωγία της ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ είναι πάντα δημαγωγία φαιά: Είναι η δημαγωγία, σήμερα, του νεοταξικού φασισμού…

Να, γιατί η μυθολογία και η δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα ειδικά, παίρνουν τέτοιες έξαλλες και θηριώδεις όψεις, τόσο ωμές και κυνικές διαστάσεις ψευδολογιών, διαστροφών και αυτό- αναιρέσεων…

Μόνο λίγα παραδείγματα:

α). Θριαμβολογούσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του Ολάν και δημοκοπούσε για την «Ευρώπη που αλλάζει»!!!

Το ψεύδος αυτής της μυθολογίας και δημοκοπίας, σήμερα, απαστράπτει, γκρεμίστηκε πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις…

Διαβάστε το σχετικό άρθρο:
Η «Ευρώπη που αλλάζει»: Η νέα μυθολογία…
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6483

β). Πανηγύριζε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη γενναία στάση του Ραχόι και Μόντι στη Σύνοδο Κορυφής και παρήγαγε και εδώ μύθους και ψεύτικες ελπίδες.

Η πραγματικότητα και εδώ έβγαλε «άουτ» το ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε, σχετικά ΕΔΩ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2012/07/blog-post.html#more

γ). Θα αφήσουμε την ΑΠΑΤΗ του ΣΥΡΙΖΑ περί «κρίσης χρέους» (το έχουμε αναλύσει διεξοδικά το ζήτημα) και θα μείνουμε στους δημαγωγικούς λεονταρισμούς του περί «τραπεζοκρατίας».

Μιλάει για «τραπεζοκρατία» και αγωνίζεται για τη διάσωση των τραπεζών: Τέτοια κοροϊδία.

Διαβάστε:
«ΣΥΡΙΖΑ: Στην πρώτη γραμμή για τη διάσωση των τραπεζών…»
http://resaltomag.blogspot.gr/2012/06/blog-post_13.html

δ). Δημοκοπεί, από τη μια, με περισσή αυθάδεια ο Τσίπρας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια «δύναμη ανατροπής» που θα ταρακουνήσει Ελλάδα και Ευρώπη («εμείς είμαστε η κινητήρια δύναμη της μεγάλης ανατροπής στην Ελλάδα. Μιας ανατροπής που θα ταρακουνήσει και την Ευρώπη», κλεισμένος ΕΝΤΟΣ των τειχών του κατοχικού κοινοβουλίου!!!

Και από την άλλη, ομολογεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το ΑΝΑΧΩΜΑ της λαϊκής ΟΡΓΗΣ: Εδώ ο Τσίπρας έχει σπάσει όλα τα κοντέρ της δημοκοπίας και της μοχθηρής κοροϊδίας.

Διαβάστε και εδώ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2012/06/blog-post_519.html

ε). Η φρενοβλάβεια, όμως της δημοκοπίας και της ΑΠΑΤΗΣ του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι προβάλλει τον εαυτό του ως τη μόνη δύναμη που μπορεί να σώσει την ΕΕ και το Ευρώ: Τις θανατηφόρες αγχόνες μας…

Κατηγορεί μάλιστα ο Τσίπρας την ευρω-χουντική κυβέρνηση των τρικομματικών ανδρεικέλων ότι θα βγάλουν την Ελλάδα από την ευρωζώνη:

«Οδηγεί (η κυβέρνηση) την Ελλάδα γονατιστή στην πόρτα εξόδου της Ευρωζώνης»!!!

Οι «μικρομέγαλοι» δημοκόποι του ΣΥΡΙΖΑ αυτό-προβάλλονται σαν «ΣΩΤΗΡΕΣ», οι μοναδικοί, των ευρω-ληστών και διεθνών δημίων…

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει σε δημοκοπική παράνοια και κομπάζουσα μυθολογική ΑΠΑΤΗ κάθε ιστορικό προηγούμενο.

Ένα τέτοιο κερδοσκοπικό εμπόριο της ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ του ελληνικού λαού προσδίδει στη δημοκοπία του ΣΥΡΙΖΑ μια κάποια «γοητεία»: Και αυτό είναι το επικίνδυνο της ιστορίας μας…



Δεν υπάρχουν σχόλια: