Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ο ΓΑΠ είναι …θεός, τελεία και παύλα

Μπορεί ο Γ. Παπανδρέου να μην ξαναχτύπησε με το ποδήλατό του, όπως μας διαβεβαιώνει, αλλά «χτύπησε» από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται στο πολυτελές ξενοδοχείο Daios μαζί με τους υπόλοιπους Ηγέτες των Σοσιαλιστικών Κομμάτων της Νοτιανατολικής Ευρώπης.
Με θέα στο Θερμαϊκό ο πρώην πρωθυπουργός «θυμήθηκε» την Ελλάδα που βρίσκεται σε δύσκολη θέση και μας άρχισε πάλι τις σοφιστείες του.....
Στη δεκάλεπτη εισήγηση του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επέρριψε ευθύνες για την οικονομική κρίση στα συντηρητικά κόμματα της Ευρώπης, τονίζοντας όπως η λύση και ο στόχος, είναι η διεύρυνση και η ενισχυμένη Ευρώπη που θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, σημείωσε παράλληλα ότι η Ευρώπη έκανε μικρά βήματα και ότι ήταν πάντα ένα βήμα πίσω από τις αγορές.

Για το ελληνικό πρόβλημα τόνισε ότι δεν είναι το πρόβλημα της ΕΕ, χαρακτηρίζοντας πάρα πολύ δύσκολη την κατάσταση στην Ελλάδα λόγω της ύφεσης.

Παράλληλα σημείωσε, ότι η Ελλάδα είναι υπεύθυνη στο ότι δεν τήρησε τους κανόνες και ότι τώρα το μείζον θέμα, είναι να δημιουργήσουμε μία παραγωγική και ανταγωνιστική οικονομία.

Σχετικά με τη δική του διακυβέρνηση, σχολίασε ότι ήμαστε υπό πίεση να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις και γρήγορα “σε πολύ υψηλή πίεση, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. “Είχαμε να αντιμετωπίσουμε, την αβεβαιότητα και το έβλεπες αυτό στους οικονομικούς δείκτες”, σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Τέλος, τόνισε ότι πρέπει να παρθούν δύσκολες αποφάσεις, για Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ χαρακτήρισε τα ΜΜΕ “αιχμάλωτα” των συμφερόντων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Βρήκε λοιπόν ο κ. Παπανδρέου την αιτία της κρίσης ενώ ο ίδιος δεν κατάφερε να λύσει τα προβλήματα γιατί ήταν μεγάλη η πίεση. Αυτοκριτική φυσικά πουθενά, αλλά γιατί να κάνεις αυτοκριτική ανάμεσα σε αστακούς, πλούσια γεύματα, χαλαρές κουβεντούλες δίπλα στο λευκό Πύργο με άλλους ηγέτες που αυτή τη στιγμή δεν κυβερνούν αλλά κάνουν ταξιδάκια αναψυχής.

Ο άνθρωπος είναι θεός. Γιατί να αγχώνεται με την κατάσταση της χώρας. Άφησε άλλους να βλέπουν μέσα στο καλοκαίρι τα ξινισμένα μούτρα των τροικανών.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: